Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Цветя и поклон пред паметта на Апостола

По традиция на 19-ти февруари поредната годишнина от гибелта на Васил Левски в Свищов бе отбелязана в детската градина, която носи неговото име.
Тази сутрин в ЦДГ "Васил Левски" децата от подготвителната група представиха музикално-поетична програма, посветена на Апостола на българската свобода.
"През 2010 година отбелязваме 137 години от гибелта на Васил Левски. Тази година е много важна за нас, защото ще честваме 35 години, откакто детското ни заведение носи името на Апостола. На 19-ти февруари, когато се прекланяме пред живота и делото на Левски, ние отбелязваме и нашия патронен празник. Не бива да говорим за Апостола на свободата само на паметните дати, свързани с него, а всеки ден, защото неговата личност е пример и не бива да бъде забравяна нито за миг.", каза на тържеството директорът на детското заведение Антония Матова.
По повод 137-та годишнина от гибелта на Васил Левски, децата от едноименната детска градина в Свищов бяха подготвили и изложба със събрани от тях материали за Апостола.
Гости на събитието бяха заместник-кметът на Общината Пламен Александров, началникът на общинския отдел "Образование и култура" Милена Богданова и служители на отдела, директорът на СОУ "Димитър Благоев" Цветанка Кирова и четвъртокласници от същото училище - бивши възпитаници на детската градина, които поздравиха своите малки приятели със песен. Поздравителен адрес до детската градина бе изпратен от депутата инж. Аспарух Стаменов.
След края на музикално-поетичната програма, гостите и възпитаниците на ЦДГ "Васил Левски" се поклониха пред паметта на Апостола и поднесоха цвета на паметната плоча на Левски върху сградата на детското заведение.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания