Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поледица затрудни пътното движение

В Свищов зимните неволи продължиха и през изтеклата седмица.
Първият работен ден започна трудно, заради поредния обилен снеговалеж, който затрудни движението на хора и автомобили. Техниката на ОП "Чистота" разчистваше и опесъчаваше уличните настилки, но обстановката остана сложна, заради продължилия през целия ден снеговалеж.
Във вторник валежите от сняг спряха и ситуацията се нормализира.
В сряда обаче градът осъмна блокиран от поледица. Започналият призори дъжд, в комбинация с ниските температури, заледи тротоарите и улиците, и направи движението по тях почти невъзможно. Таксиметровите превозвачи, които са най-активните участници в пътното движение, сигнализираха за доста катастрофи рано сутринта - за щастие само с материални щети. Техника и служители на ОП "Чистота" опесъчавха улиците и тротоарите в града през целия ден.
Пътищата на територията на общината останаха проходими при зимни условия, но заради заледяването в определени участъци също възникнаха проблеми. Служителят на "Гражданска защита" в Свищов Сутринта Виктор Тонков информира, че са били получени сигнали за над 10 закъсали автомобила по пътя за Плевен в района на Ореш, задръствания е имало и в посока Русе и Велико Търново – в участъците на селата Вардим, Совата и Козловец. По-късно проблемните отсечки са били опесъчени от Районното пътно управление и движението е било възстановено.
В предстоящите почивни, според прогнозата за Свищов на www.sinoptik.bg ни чака затопляне на времето. В събота са възможни превалявания от слаб дъжд, а в неделя ще бъде слънчево. Максимални температури през уикенда ще са между 9 и 11 градуса.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания