Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

125 години от рождението проф. Асен Златаров

На 16 февруари в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" отбелязаха 125-та годишнина от рождението на своя патрон с традиционната "Златаровска седмица". В празничния ден възпитаниците на гимназията положиха цвета пред паметника на Асен Златаров в двора на училището.
Проф. д-р Асен Златаров е основоположник на биохимията в България и същевременно значим учен, публицист, поет и активен общественик.
В рамките на празничната програма на "Златаровската седмица", в периода от 8 до 12 февруари, в гимназията бяха организирани поредица от състезания: по техническо чертане с ученици от Х а клас, за "Най-добър лаборант" с ученици от ХІ б клас, за "Най-добър млад автомонтьор" с ученици от ХІІ в клас, викторина по микробиология и биотехнология с ученици от ХІІ б клас, за проектиране на графичен оригинал с използване на специализиран софтуер с ученици от ХІІ а клас и турнир по тенис на маса - индивидуално първенство. Отличилите се в състезанията ученици бяха наградени от директора на гимназията инж. Албена Николова. Наградени бяха и учениците от 12 а клас Мартин Иванов и Ивайло Иванов, класирали се на първо и второ място в общински кръг на състезание по компютърни мрежи, и които ще представят града ни в областния кръг на състезанието.
Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" бе създадена със заповед на образователния министър през 2002 година като наследник на ТИХ "Проф. д-р Асен Златаров" и СПТУ по машиностроене и електроника в Свищов.
През настоящата учебна година учениците в гимназията се обучават в дневна, задочна и самостоятелна форма по следните специалности: "Компютърна техника и технологии", "Промишлена електроника", "Технологичен и микробиологичен контрол в химични производства", "Технология в биопроизводствата" и "Автотранспортна техника".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания