Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

50 инвалиди и самотноживеещи - с личен асистент

50 души с увреждания или самотноживеещи хора от общините Свищов и Полски Тръмбеш ще имат в продължение на една година личен асистент безплатно в рамките на национален проект, информира Даниела Станкова, директор на дирекция "Социално подпомагане" в Свищов.
Услугата ще се предоставя по националния проект "Социална услуга за качествен живот". От всичките 50 потребители, е определено 21 да са самотноживеещи, 14 - деца и 15 -възрастни хора с увреждания. За всеки потребител ще бъде назначен по един личен асистент. Потребителите ще бъдат подпомагани в дейностите хранене и поддържане на лична и битова хигиена, извършване на административни услуги. Няма да се предлагат медицински грижи.
Приемът на заявления е започнал от 1-ви февруари и ще продължи през целия срок на проекта, който е до края на февруари 2011г. Тъй като се очаква първите договори да бъдат подписани в началото на март, Даниела Станкова препоръчва желаещите да ползват услугата, да подадат документи до към 25-ти февруари. След набиране на заявленията социалните работници ще изготвят идентификационна карта на всеки кандидат и на база оценка за степента на неговата необходимост, ще бъде направено класиране.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания