Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Най-висока е снежната покривка в Свищов

В първия ден на новата седмица Свищов осъмна с рекорд – най-висока снежна покривка на територията на страната. В 8:00 часа дебелината й бе 56 сантиметра, а към 11:00 часа достигна и 62 сантиметра. Снеговалежът в Свищов продължава над 24 часа.
От Хидрометеорологичната станция в града припомниха, че образуваната в момента снежна покривка е втората по дебелина в Свищов от последните пет години, след натрупванията от сняг над 1 метър, който имахме в първите дни на 2008 година.
Температурата на въздуха е минус 6 градуса, духа слаб североизточен вятър.
През нощта по река Дунав край Свищов се е образувал ледоход, който вече е около 30%.
Цялата налична техника на общинското предприятие "Чистота" е ангажирана в почистването на улиците на града. Непрекъснато цяла нощ са работили осем снегопочистващи машини в града. Били са наети допълнителни от частни лица.
Тази сутрин всички училища и детски градини в Свищов отвориха врати и работят нормално. С цел осигуряване на безопасност за децата, учениците които пътуват от селата не са били транспортирани до Свищов.
Със заповед на кмета на Общината, след изразено съгласие от началника на РИО - Велико Търново, са прекратени учебните занятия на 8-ми февруари в училищата в Козловец и Алеково.
На сайта на Община Свищов ще бъде публикувана своевременно допълнителна информация за зимната обстановка на територията на града.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания