Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Първи български хор "Янко Мустаков" инициира набир

Първи български хор "Янко Мустаков" инициира набиране на средства за храм "Свето Преображение"

Тези дни научихме за случилото се с храм "Св. Преображение". От тук е запял за първи път свищовският хор и е поставено началото на хоровото изкуство в България. Тук последните години хор "Янко Мустаков" изнасяше своите Коледни и Великденски концерти, провеждаха се концертите от православна музика в рамките на традиционните хорови празници "Янко Мустаков", чието 13-то издание предстои на 11-13 юни т.г.
За съжаление, не знаем кога отново всичко това ще се случва в храм "Св. Преображение". Затова ПБХ "Янко Мустаков" подема инициатива за набиране на средства – нека всеки свищовлия да отдели 2 лв. за възстановяване на пострадалата църква.
За улеснение на гражданите в канцеларията на Читалището, в рамките на работното време, всеки може да се включи в тази инициатива, където ще бъдат вписвани и събирани даренията. След набиране на определена сума, тя ще бъде внасяна по обявената банкова сметка и ще отчетем набраните средства.
Свищовлии, да спасим своя храм!

Елизабет Людмилова
Диригент на ПБХ "Янко Мустаков"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания