Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът е в КР на ЕС и през новия му мандат

Кметът на Свищов Станислав Благов е заместник-делегат в Комитета на регионите на Европейския съюз и в новия мандат на европейската институция (от 2010 до 2015 година), който започна от 26 януари, съобщиха от НСОРБ.
Свищовският градоначалник е в състава на българската делегация в Комитета на регионите от самото начало от 2005 година година, когато страната ни придоби статут на присъединяваща се и участваше като наблюдател в заседанията на европейските институции. От 1-ви януари 2007 година българските представители в Комитета получиха статут на делегати с право на глас при вземането на решения.
Комитетът на регионите на Европейския съюз включва представители на местните и регионални власти на държавите членки на ЕС. Съставът на българската делегация в него включва 12 делегати и съответно 12 заместник-делегати.
Предложенията за българските делегати и заместник-делегати в Комитета на регионите на Европейския съюз са изготвени от Управителния съвет на Националното сдружение на общините и одобрени от правителството.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания