Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поредица от аварии отново оставиха свищовлии без в

Поредица от аварии отново оставиха свищовлии без вода

Свищов. Поредица от аварии по ВиК – мрежата са причина голяма част от свищовлии отново да бъдат без вода, съобщи пред кореспондентът на радио "Фокус" – Велико Търново изпълнителният директор на общинското водно дружество – Ангел Беляков. "Както очаквахме, голямата авария във вододайната зона в село Вардим, възникнала на 16-ти на обяд и отстранена на 18-ти през ноща, бе последвана от множество по-малки" – поясни Беляков. Той уточни, че тази нощ в 2,00ч. заради повреда е спрян спирателен кран на Реней 2 в село Вардим, който подава 40 л./сек вода към Свищов. В момента захранването към града е 120 л./сек от необходимите 160 л/сек. Освен това в града има 3 аварии – около Общината и около къщата-музей на Алеко Константинов, заради които в тези райони е спряна водата.
По думите на Беляков, екипите на "В и К" – дружеството работят в момента. Очаква се до 12,00ч. спирателния кран да бъде отремонтиран и да започнат пробите за увеличаване дебита на подаваната вода за града.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания