Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Още средства за храм "Св. Св. Кирил и Методий"

1 200 лева бяха събрани за възстановяването на храм "Св. Св. Кирил и Методий" на благотворителен коктейл

С благотворителен коктейл завърши отбелязването на 147-та годишнина от рождението на видния писател и общественик Алеко Константинов. Събитието бе организирано по инициатива на кмета на Общината и председател на фондацията носеща, името на Алеко, Станислав Благов.
В началото той обяви, че набраните средства ще бъдат за възстановяването на свищовския православен храм "Св. Св. Кирил и Методий" и призова всички да подкрепят инициативата, по примера на достойните свищовски възрожденци дарители.
По време на вечерта бе отворена каса за дарения от присъстващите. Освен това, на търг бе разиграна икона на Св. Св. Кирил и Методий, подарена на Община Свищов от министър Божидар Димитров. На гърба на иконата той бе написал "Дар за възстановяването на храм "Св. Св. Кирил и Методий в Свищов."
Обявената първоначална цена бе 150 лева. В наддаването най-активно участваха изпълнителният директор на ВиК-Свищов Ангел Беляков, народният представител д-р Ваньо Шарков, общинският съветник и председател на ПП "Атака" в Свищов Васил Илиев, инж. Христо Димов-член на Управителния съвет на МФ "Алеко Константинов", заместник-ректорът на Стопанската академия доц. д-р Андрей Захариев. В крайна сметка иконата бе закупена за 600 лева от стипендиантът на МФ "Алеко Константинов" и настоящ преподавател по право Калин Костов.
Младият мъж пожела закупената от него икона да бъде дарена на храм "Св. Св. Кирил и Методий".
"Нека с тази моя скромна лепта допринеса за успеха на благородната инициатива и нека не забравяме, че Бог е преди всичко любов!", с тези думи Калин Костов връчи иконата на председателя на Църковното настоятелство на храма отец Христо, който също бе гост на вечерта. Свещеникът благодари и обяви, че до момента в обявената банкова сметка за възстановяването на свищовския храм има близо 26 000 лева, като наскоро част от набраните средства са били изразходени за подмяна на дограмата на прозорците в църквата.
Още 600 лева бяха събрани по време благотворителния коктейл в касата за дарения. Други 100 лева бяха дарени специално за дейността на МФ "Алеко Константинов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания