Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Габровският сатиричен музей ни гостува с изложба

С изложба на карикатури гостува в Свищов Домът на хумора и сатирата в Габрово. Културното събитие е в рамките на честванията на 147-та годишнина от рождението на Алеко Константинов.
Изложбата представя 44 карикатури на Алековия герой Бай Ганьо, чийто автори са майсторите в този жанр на изобразителното изкуство Тодор Цонев, Борис Ангелушев и Теню Пиндарев.
Домакин на изложбата е свищовската художествена галерия "Николай Павлович". Експозицията бе официално открита на 12-ти януари от директора на галерията Иван Бонев и Венета Козарева от отдел "Етнология и литература" на Дома на хумора и сатирата в Габрово.
"Творбите са от фонда на Дома на хумора и сатирата, като колекцията е специално подбрана за изложбата в Свищов.", заяви при откриването на изложбата представителят на Дома на хумора и сатирата, пожелавайки на всички много здраве и смях през новата година.
Венета Козарева уточни, че в изложбата Теню Пиндарев е представен с една карикатура, произведенията на Борис Ангелушев са 11, а най-много – 32, са творбите на Тодор Цонев, който малко преди кончината си завещава голяма част от произведенията си на Дома на хумора и сатирата в Габрово.
Изложбата на карикатури на Бай Ганьо от фонда на Габровския сатиричен музей ще остане в ХГ "Николай Павлович" в Свищов до 1-ви февруари.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания