Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва строежът на магазин BILLA в Свищов

Започва строежът на магазин от веригата BILLA в Свищов, информираха в официален пресбюлетин до свищовските медии от централния офис на търговската верига.
Разчистването на закупения за целта терен на площад "Свобода" вече e факт. На 11 януари следобед със специализирана техника само за броени часове незавършения строеж на т. нар. Младежки дом, бе сринат до основи. Ефектната акция бе посрещната с въодушевление и одобрение от свищовлии, тъй като грозната гледка на незавършения строеж насред центъра на града, дразнеше погледа им повече от 20 години.
Според изпратената информацията до медиите, строежът на магазина ще започне следващата седмица, като се планира за Великден, на 4 -5 април 2010 година, BILLA в Свищов да отвори врати за своите клиенти.
От фирмата уточняват, че чистата търговска площ на супермаркета в града ни ще е 800 кв.м., а паркингът на магазина ще е с около 40 паркоместа. Разкритите работни места за свищовлии ще бъдат около 50.
От централния офис на търговската верига информират още, че са търсили активно възможност да открият магазин BILLA в Свищов още от 2005 година. "Тенденцията на фирмата да открива по-удобни за клиентите си магазини, които се намират в сърцето на града за улеснение на ежедневния пазар на клиентите, направи задачата ни по-трудна, отколкото очаквахме. За наша радост, успяхме да намерим надежден партньор в лицето на Община Свищов и в края на 2009 г. приключи окончателното придобиване на парцела.", споделят още от фирмата.
В края на изминалата година търговската верига закупи имота на площад "Свобода" – т. нар. бивш Младежки дом. Имотът представляваше дворно място с площ 2 869 кв.м. и масивни монолитни сгради – гаражи, построени през 1978 година. Имотът бе съсобственост между Община Свищов, притежаваща 1034 идеални части и сградите, плевенската фирма "КАЛИ" ЕООД с 1685 идеални части и "Билла недвижимости" – София със 150 идеални части. Софийската фирма заяви желание да изкупи дяловете на останалите съсобственици.
Във връзка със заявения инвестиционен интерес за изграждане на супермаркет, местният парламент даде съгласието си Община Свищов да ликвидира съсобствеността си в този имот чрез продажба, като решението бъде изпълнено след приключване на сделката между "Билла недвижимости" и другата фирма съсобственик на имота "Кали" ЕООД. Пазарната стойност на общинската част бе в размер на 301 700 лева, определена от лицензиран оценител на имоти, а данъчната оценка възлизаше на 37 919 лева.
BILLA е основана през 50-те години на миналия век в Австрия. През 1996 г. става собственост на германската търговска група REWE, която оперира над 7500 магазина и има над 200 000 души персонал.
В България компанията навлиза през 2000 г. с откриването на първия си супермаркет на в София. За 9 години са открити 65 магазина, като BILLA е сред най-големите чуждестранни инвеститори в страната, осигурявайки над 3 500 работни места в различни градове на България. Най-важното правило, към което компанията неизменно се придържа, е поддръжането на високо качество, ниски цени и богат асортимент. BILLA активно развива и собствената си марка "Clever", която като съвкупност цена-качество няма конкуренция на българския пазар.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания