Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В училището в Българско Сливово реализираха проект

През месец декември в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Българско Сливово приключиха дейностите по проект "С чиста душа и любов към традициите", информираха от училището.
Проектът се реализира по програма "Извънкласни дейности в училище" на образователното министерство и имаше за цел да запознае учениците с историята и фолклора на селото.
В рамките на проектните дейности бяха сформирани три групи: Група за проучване на автентичен фолклор с ръководител Лилия Димитрова, Група за приложно изкуство с ръководител Милка Христова и Група за пресъздаване на автентичен фолклор с ръководител Сашка Илиева.
По време на своята работа в групите учениците се докоснаха до уникалното културно-историческото наследство на своето населено място.
Групата за проучване на автентичен фолклор събра и подготви изложба от старинни вещи, които са използвали прадедите ни. Изложбата бе подредена във фоайето на НЧ "Възраждане 1908" в село Българско Сливово. Групата за приложно изкуство изготви битови кукли, пана, макети и апликации от природни материали, които също бяха включени в изложбата на проекта.
В читалището на селото бе изнесен концерт под надслов "С красотата на народното творчество", в който бяха показани автентични народни обичаи, игри, народни песни и танци от Българско Сливово. Концертът беше представен и в Дома за стари хора "Мария Луиза" в град Свищов и в детската градина в Българско Сливово.
"Удовлетворени и горди сме, че с тези първи стъпки в проучването на историята и фолклора бе разпалена неугасващата искра на родолюбие в детските сърца.", коментираха изпълнението на проекта учителите от училището в Българско Сливово.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания