Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учениците от СОУ "Д. Благоев" дариха сирачета

В навечерието на Коледно-Новогодишните празници ученици от СОУ "Димитър Благоев" посетиха Дома за деца без родители в село Страхилово и зарадваха малчуганите с подаръци и внимание, информира Юлия Йозова, заместник-директор на свищовското училище.
Тя уточни, че подаръците са събирани в продължение почти на месец. Акцията за набирането им е обявена от Ученическият съвет в училището обяви в началото на декември и в нея са се включили стотици ученици, родители и учители. Събрани са много дрехи, играчки, обувки, пособия за училище, сувенири и лакомства. С много желание и старание учениците са подготвили и новогодишна програма с игри и забавления за децата от социалното заведение.
"Тази благотворителна изява е продължение на традициите на нашия Ученически съвет да се среща с деца от домовете и да им създава радост. Идеята е не само да се занесат събраните дрехи и играчки, а да подарим на децата и един незабравим ден с много изненади, забавления и игри. Учениците са убедени, че само по този начин могат да се докоснат до сърцата на тези деца, да почувстват техните вълнения, да узнаят за техните мечти.", коментира благотворителната инициатива Юлия Йозова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания