Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът поздрави представителите на НПО в Свищов

По повод предстоящите Коледно-Новогодишни празници, кметът на Общината Станислав Благов инициира среща с представителите на неправителствените организации в Свищов.
Срещата се състоя в късния следобед на 21 декември в Зала 1 на Общината. Поканени бяха членовете на създадения към Общината Консултативен съвет, в който са представени всички сфери на неправителствения сектор.
"Вие сте активното гражданско общество и аз много се радвам, че работим заедно, че сме съмишленици и приятели. Благодаря ви за подкрепата!", поздрави своите гости в началото на срещата Станислав Благов.
На всеки от присъстващите свищовският градоначалник подари новият календар на Община Свищов, чиято тема тази година е: "Децата и цветята".
"Спонтанно решихме, че точно това трябва да е темата в календара на Общината за 2010 година, че той трябва да бъде украсен с фотографиите на нашите прекрасни деца и много се радвам, че впоследствие изборът ни се оказа много актуален, защото в края на 2009 година Община Свищов получи от УНИЦЕФ сертификат за "Община – приятел на детето" за участието й в едноименния проект, свързан с повишаването на детското благосъстояние.", поясни пред представителите на неправителствените организации Станислав Благов и пожела на всички здраве, щастие и успешна нова година.
Членовете на Консултативния съвет имаха възможност да споделят доколко успешна е била за тях отиващата си година и се оказа, че макар и в условията на световна икономическа криза, всички са работили активно и са постигнали много добри резултати.
"Важно е да си помагаме и така заедно постигаме успехи за Свищов.", заявиха пред кмета членовете на свищовските НПО-та, а той от своят страна декларира, че цялата администрация и лично той винаги са отворени за съдействие, както е било и винаги досега.
На финала Станислав Благов покани всички в новогодишната нощ на площад "Алеко", за да посрещнат заедно свищовлии 2010 година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания