Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Среща за здравословното хранене на децата

Среща на тема "Здравословното хранене на нашите деца" организира отдел "Образование" при Община Свищов. Събитието се състоя миналия петък и негов домакин бе СОУ "Димитър Благоев".
Поканени бяха представители на наемателите на ученически бюфети и столове в Общинските училища, както и отговорни длъжностни лица от училищата, отговарящи за храненето на учениците.
На срещата бе коментирано, че ежедневното хранене на децата трябва да включва: пълноценни зърнени храни, плодове и зеленчуци, мляко и млечни храни, за да бъде здравословно, то трябва да бъде също разнообразно, балансирано и редовно, съчетано с подходящата физическа активност.
Данните от проведени скоро проучвания сочат, че България се нарежда на едно от челните места по наднормено тегло при децата, а 12% от подрастващите страдат от затлъстяване.
Представена бе и продукцията на софийската фирма "Нилана". Тази фирма, съвместно с проф. д-р Стефка Петрова - национален консултант по хранене и диетика, доц. д-р Светослав Ханджиев - председател на Сдружение за здравословно хранене и храни и на Българската асоциация за изучаване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, заедно с фирма "Пфанел" (Австрия) и фирма "Интерфуд" (Холандия), предлага здравословните хлебни закуски, разработени специално за деца и ученици.
Присъстващите на срещата имаха възможността да дегустират част от асортимента на фирмата да се убедят във вкусовите качества на предлаганите изделия.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания