Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Местят Паметника на френските войни в Свищов

Стартираха дейностите по преместването на Паметника на френските войни в Свищов. На мястото, където е Паметника, до преди няколко години се намираха гробовете на загиналите по време на Първата световна война френски легионери. Тленните им останки бяха преместени в София, с посредничеството на посолството на Република Франция в България.
Изместването на Паметника се наложи, след като тази есен теренът бе продаден от Община Свищов на "Тенгелман Риъл Естейт Интернешенъл България" КД с цел за застрояване на магазин от немската веригата "ПЛЮС".
С одобрението от Френското посолство в България за Паметника на 16-та колониална френска дивизия бе определено ново място в централната част на града, срещу градския стадион "Академик", в близост до СОУ "Цветан Радославов".
С Решение на Общински съвет – Свищов № 709 от 28.10.2009 г., Протокол № 45, от Бюджета на Община Свищов за 2009 година извънредно бяха заделени 30 000 лева за преместване на Паметника, и благоустрояване на прилежащото пространство на новото му място.
10 000 лева - като дарение на Общината за преместване на Паметника, предостави и фирмата купувач на терена.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания