Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Стартираха общинските ученически игри в Свищов

От понеделник в Свищов започнаха Общинските ученически игри. Тази година в състезанието, което се провежда ежегодно, се очаква да вземат участие около 800 ученици от всички училища в града и селата Овча Могила, Ореш и Българско Сливово.
Децата са разделени в три възрастови групи: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас, като отделно се състезават момичета и момчета.
Игрите стартираха със състезанията по баскетбол и футбол. Мачовете ще се играят всеки ден от 14:00 часа на стадион "Академик" до 1-ви ноември, а баскетболът ще продължи до 15-ти ноември, като срещите ще са всеки ден от 17:00 часа в спортната зала.
От първи ноември в спортна зала "Академик" от 15:30 часа ще се провеждат срещите по тенис на маса. През февруари 2010 година ще бъдат състезанията по хандбал, лека атлетика, волейбол и шах.
Съдии по отделните видове спорт, ще бъдат местни съдии от свищовската съдийска колегия.
Общинските ученически игри трябва да приключат до края на месец март, тогава ще бъде и награждаването на най-добрите. Общинските първенци ще участват в областните игри, които ще се проведат през месец април.
Организатор на общинските игри е звено "Масова физкултура и спортна база" при Община Свищов, като събитието със съдействието на хандбален клуб "Нове -99", баскетболен клуб "Олимпиец", тенис-клуб "Академик 2001" и общински футболен клуб "Академик".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Дарителска Кампания