Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Обучение на здравните експерти

Обучение на медицинските специалисти от училищата и детските градини в Свищов организира Регионалната хигиенна инспекция на 15 октомври. Темата на обучението, което по разпореждане на Министерството на здравеопазването се провежда в цялата страна, бяха острите респираторни заболявания и грипът. Специален акцент бе поставен и на мерките за профилактика и действията при регистриране и съмнение за новия грипен вирус А (H1N1).
Инструктажът на здравните експерти проведе д-р Люся Кралева, главен инспектор към РИОКОЗ – Велико Търново.
"Болните деца задължително трябва да бъдат връщани от детските градини.", заяви д-р Кралева по повод регистрирани случаи на приемани деца с лекарства в една от детските градини в Свищов миналата година, уточнявайки, че контролът за това ще бъде много строг и ще бъдат налагани санкции.
Д-р Кралева препоръча здравните експерти да се ваксинират против грип и припомни, че подходящият период за това е септември - ноември. Ще се отнася до профилактиката на т. нар. "свински грип", отново ключово значение има добрата лична хигиена, информира д-р Кралева и препоръча често измиване на ръцете, пълноценно хранене и физическа активност.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания