Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общината изпълнява проект с Община Лудза, Латвия

Общините Свищов и Лудза започнаха изпълнението на съвместен българо-латвийски проект за интегриране на деца със специални образователни потребности към общообразователния процес. От българска страна партньори по проекта са общинският отдел "Образование и култура", Санаториалната детска градина в Свищов и СНЦ "Детско сърце", в което членуват родители на деца със специални потребности и екипа на Дневния център за деца с увреждания, а от латвийска страна - Община Лудза, две детски градини, едната от които специализирана за деца с увреждания и младежки център за работата с такива деца.
Проектът, който се реализира по инициатива на Община Свищов, се финансира от програма "Коменски" с 50 000 евро.
Изпълнението на проектните дейности, които ще продължат две години, стартира с посещение на 12-членна делегация от Община Лудза в Свищов от 24 до 27 септември. Групата бе водена от заместник-председателя на Общинския съвет на Лудза Алина Генделе и Светлана Римша, ръководител на проекта от латвийска страна.
На среща в Бизнес центъра партньорите по проекта от Свищов и Лудза обсъдиха специфичните цели, задачи и дейности, които всяка една от организациите участници, трябва да изпълни.
Групата от Община Лудза посети Дневния център за деца с увреждания и Санаториалната градина в Свищов и се срещна с ресурсни учители, работещи с деца със специални образователни потребности в СОУ "Николай Катранов" и СОУ "Димитър Благоев".
В рамките на проекта са предвидени работни срещи между партньорите, семинари и международна конференция, които ще се провеждат заедно и поотделно в двете държави. Ще бъде издаден и сборник с добри практики, свързани с успешната интеграция на деца със специални потребности към образователния процес. Планирани са също изложби с творби, които децата от двата града ще изработват в рамките на проекта. Следващата работна среща по проекта ще е в Лудза през месец май догодина.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания