Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът на Общината поздрави академичната общност

Кметът на Община Свищов Станислав Благов бе сред официалните гости на тържествената церемония, посветена на откриването на новата учебна година в Стопанска академия "Димитър Апостолов Ценов".
Тържеството се състоя днес от 13 часа в Аулата на висшето училище. Сред официалните гости бяха още Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий и народният представител от Свищов д-р Ваньо Шарков.
Новата учебна година в Свищовската Алма матер бе открита от ректора на висшето училище доц. д-р Величко Адамов. По традиция по време на церемонията той награди отличниците на дипломиращия се випуск (2005 – 2009 година).
За постигнат общ успех от следването и от държавния изпит: 6.00 бяха отличени Мариела Матеева Загорска от специалност "Финанси" и Стефан Веселинов Петров от специалност "Бизнес информатика". От ректора на Академията двамата получиха златната значка на висшето училище, дипломите си и екземпляр от последното издание на "Икономическа енциклопедия на България".
Своята традиционна награда за първенците на випуска връчи и кметът на Община Свищов. На Мариела Загорска и Стефан Петров свищовският градоначалник връчи дипломи "Първенец на випуска" и парични награди от по 500 лева.
Станислав Благов поздрави академичната общност с откриването на новата учебна година: "Свищов се слави като столица на икономическото образование и заслугите затова са Ваши.", обърна се той към студентите и преподавателите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания