Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Божидар Димитров - с почетна награда на Общината

Министър Божидар Димитров ще получи новоучредената награда на Община Свищов за цялостен принос в опазване на културно-историческото наследство на България. Това ще се случи в рамките на Фестивала на античното наследство, на тържествена церемония на 19 септември вечерта.
Дългогодишният директор на Националния исторически музей и настоящ министър без портфейл в българското правителство Божидар Димитров бе определен за нейн първи почетен лауреат единодушно. Неговата кандидатура бе избрана от Обществен комитет, председателстван от кмета на Свищов Станислав Благов.
Вторият фестивал на античното наследство "Орел на Дунава", който ще се проведе от 18 до 20 септември в Свищов, е част от Европейските дни на наследството - инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Тези празнични дни дават възможност на жителите на нашия континент по едно и също време да споделят своята загриженост за опазването и популяризирането на националното им наследство като част от Общото европейско наследство.
Въпреки че Европейските дни на наследството се провеждат на територията на цялата страна, всяка година се избира един конкретен регион, в който са съсредоточени повечето събития. Тази година за град-домакин, в който да протече официалното откриване на Дните, бе избран именно Свищов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания