Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

190 санкции за нарушения на Наредба №1

През първото полугодие на тази година служителите от общинския отдел "Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка"са издали 190 наказателни постановления за нарушения на Наредба №1 при 250 за същия период на 2008-ма. Само за юни нарушенията са 20. Най-честите от тях са сбиванията – 70, при които се намесват и служители на РУ на МВР - Свищов.
Неправилното паркиране в града, нарушаването на нощната тишина, незаконната търговия по чл. 10 - предимно по селата от търговци на животни, са констатираните други нарушения на обществения ред.
През зимните месеци се е стигало до наказания на родители и настойници заради нарушаване на "вечерния" час от малолетните им или непълнолетни деца.
През този период служителите в ресорния общински отдел, съвместно с колегите си от отделите "ТСУ" и "Екология", са работили по 5 жалби и сигнали, свързани с отглеждане на животни и птици в първа градска зона, както и с няколко случая на кражби и повреждане на пътни знаци.
За нарушаване спокойствието на гражданите във времето от 14 до 16 часа поради ремонт на МПС са санкционирани четирима.
В последните месеци охранители контролират и спазването на пътните знаци и уличната маркировка в районите на пиацата за таксита при храм "Св. Троица", по ул. "Н. Петков" и пешеходната пътека между градината на пл. "Свобода" и хранителните магазини.
Работещите в отдела оценяват активността на гражданите, които навреме подават сигналите си за констатираните от тях нарушения на денонощния телефон 60 670.

в-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания