Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Болницата получава пари от Здравното министерство

В условията на финансова криза ръководството на свищовската болница не спира да търси изходи за нейното оцеляване.
Глътка въздух се оказва и спечеления от здравното заведение проект за дофинансиране на болници в отдалечени и рискови райони, който е по програма на Националното сдружение на общините в България.
"След като получихме предложение от Сдружението, веднага мобилизирахме силите си, за да защитим успешно този проект, тъй като отговаряхме на критериите. Свищовската болница, както и над 70 % от населените места в общината отстоят на повече от 70 км. от областния център. Освен това нашата болница обслужва и пациенти от Белене. Процедурата за участието ни с този проект бе дълга. Цялата документация трябваше да бъде заверена с подписа на кмета на общината и представена в НСОРБ за одобрение, след което отидохме на договаряне с Министерството на здравеопазването.", споделя управителят на МБАЛ – Свищов д-р Лъчезар Михайлов.
Това е първият проект, по който нашата болница получава пари от здравното министерство. До сега от него не сме получавали никакво финансиране с изключение за дейност "хемодиализа", уточни управителят.
В резултат на успешно защитения проект, всяко тримесечие свищовската болница ще получава по 31 хил. лева за извършвани дейности.
"За нас тези пари са все пак някаква помощ. Не искам да пропусна факта, че този проект бе спечелен и с активното съдействие на кмета на общината Станислав Благов, който е председател на Контролния съвет на НСОРБ. Благодарение на неговата компетентност и ерудираност, както и на голямата му амбициозност, свищовската болница има вече един сигурен приход. Това ми дава повод да изкажа моята и на колектива благодарност към кмета Станислав Благов за оказаната ни навреме помощ в тези тежки за здравеопазването времена.", подчерта управителят на болницата.

Йорданка Апостолова
в-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания