Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Среща на рода Личеви в Българско Сливово

Миналата събота в Българско Сливово се състоя родова среща на рода Личеви. Тя бе организирана от Таня Владимирова, потомка на този род. Без да жали средства и сили, в продължение на няколко месеца тя издири корена на рода си и всички негови потомци. Успя да се свърже с тях и така на 11 юли, събота, за обяд пристигнаха от всички краища на България наследниците на рода Личеви, които наброяваха 94 човека.
Залата на ресторант "Кристиана" се изпълни с весела глъчка, с усмихнати и ведри лица. Такава празнична еуфория настана – запознанства и прегръдки, примесени със сълзи от радост. На стената бяха изложени снимки на прадедите и родословното дърво – недописано, и всеки имаше възможност да узнае от къде произлиза рода му, да допише и своите деца. Празничната среща бе открита с приветствие и кратка история на рода Личеви.
Какво по-хубаво от това – да се върнеш към корените си, да си припомниш с умиление за тези, които вече ги няма и на които дължиш много. Да се спреш за миг в настоящето и да предадеш най-ценното – началото на рода, на своите деца.

Галя АТАНАСОВА,
с. Българско Сливово

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания