Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов - домакин на регионален събор на инвалидите

Миналия петък над 200 инвалиди от регионалните организация на Съюза на инвалидите от Велико Търново и Плевен се събраха в местността Паметниците край града. Тук тази година бе обявен финалът на автопохода-събор, посветен на 20-годишнината от учредяването на Съюза на инвалидите в България. Форумът бе открит от председателя на Регионалната организация и координатор към Съюза на инвалидите в Плевен Иванчо Атанасов. Той заяви, че мястото на събора е избрано заради богатото историческо наследство на Свищов – градът на 100-те първи неща, където среща си дадоха хора със сродни съдби и проблеми, откъсвайки се от сивото си и еднообразно ежедневие. С думите "Важно е да се научим да споделяме света на по-различните от нас, защото има какво да научим" секретарят на общината Върбинка Конова се обърна от името на кмета на общината-домакин Станислав Благов към присъстващите на събора. С пожелание да отстояват с борбеност своето място в живота, тя приветства хората в неравностойно положение с "добре дошли" в тази историческа местност, където всеки може да си даде равносметка какво сме наследили от предците си и какво ще оставим за идните поколения. Не бяха пропуснати и думите за благодарност към кмета Благов, ръководителят на общинската служба "Социални дейности" Анелия Димитрова и всички свищовци и институции, участвали в организацията и финансирането на събора, осигурили полицейско и медицинско присъствие.
Многобройни аплодисменти съпътстваха изпълненията на самодейците от село Царевец - групите за стари градски песни "Чаровни дами" и за народни песни "Царевска китка" с художествен ръководител Олимпия Ангелова, на танцовия състав "Царевска китка" с ръководител Генчо Божинов, както и на гост-изпълнителката на народни песни от Долни Дъбник Радка Ананиева.

Галя ФИРОВА
в-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания