Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поскъпнаха билетите за музеите

От началото на месец юли поскъпнаха билетите за посещение в свищовските музеи.
Завишението в цените бе утвърдено от Обшинския съвет с гласувана промяната в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Свищов.
Решението на общинските съветници за по-високи цените на билетите за посещение на музейните експозиции е във връзка с изпълнение на приетата в края на месец април общинска антикризисна програма, и цели увеличаване на постъпленията в приходната част на общинския бюджет. Последната актуализация на цените на билетите за свищовските музеи е правена през 2003.
Така след гласуваната промяна, от 1-ви юли входният билет за индивидуални посещения в музеите е вече 2,00 лева, вместо досегашните 60 стотинки, а билетът за ученици, студенти и пенсионери, досега на стойност 30 ст., вече е 1 лев.
Въведени са и нови варианти за разглеждане на експозициите - "семеен билет" за 4 лева и билет за "групови посещения", при който за 10 и повече души цената става по левче на човек.
Промяна има и в цената на беседите, които изнасят служителите в музеите - таксата за беседа на български език скача от 2 на 5 лева, а таксата за беседата на чужд език е вече 10 лева.
Новост за Свищов е и това, че от начлото на юли на всички официални празници в Република България, на празника на град Свищов – 27 юни, и в международния ден на музеите - 18 май, учениците няма да плащат вход при посещенията на музейните експозиции.
През активния туристически сезон Исторически музей - Свищов работи и в съботните дни, но според общинските съветници, администрацията трябва да намери вариант, при който музейните експозиции да бъдат отворени за посещения и в неделните дни.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания