Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Открихме нов водоем в Българско Сливово

В последния ден на юни в село Българско Сливово прерязаха лентата на нов водоем – една дълго чакана придобивка от жителите на селото, които всяко лято са подложени на воден режим.
Новият водоем е изграден изцяло със средства от инвестиционната програма на Общината, инвестицията е в размер на 167 265, 18 лева. Изпълнител на обекта е "Прима Строй" ДЗЗД – Стара Загора.
Церемонията по официалното откриване на водоема събра жители на селото и представители на ръководството на Общината и ВиК - Свищов.
"Проблемът със водата на село Българско Сливово беше много сериозен, затова отправяме и голяма благодарност към кмета на Общината Станислав Благов, който се ангажира с неговото разрешаване.", заяви в началото кметът на Българско Сливово Радослав Атанасов.
"Много се радвам, че днес откриваме нов водоем за жителите на Българско Сливово, с който успяхме да разрешим техният проблем с водата. Проблемът с водата в нашата община изобщо е сред най-приоритетните ни задачи и се надявам, че в бъдеще, не само с нашите инвестиции, а заедно с помощта на държавата, която трябва да изпълни своя ангажимент, най-сетне този проблем да бъде разрешен.", обърна се към присъстващите и кметът на Общината Станислав Благов.
След него председателят на Бюджетната комисия към местният парламент д-ц. д-р Андрей Захариев припомни, че реализираната инвестиция е най-голямата в инвестиционната програма на Общината и коментира, че на фона на световна икономическа криза днешното събитие в Българско Сливово е още по-значимо и уникално.
Новият водоем в селото е разположен в съседство и западно от съществуващия резервоар. Неговият обем е 300 куб. метра, с което ще се осигурят необходимите водни количества за питейно-битови нужди за населението на селото. Ще бъдат намалени също загубите на вода и консумация на ел. енергия за добиване и припомпване на водата от помпените станции до водоема.
До момента водоснабдяването в село Българско Сливово се е осъществявало от резервоар, изграден през 1974 година. Заради липсата на достатъчно количество вода, през летните месеци селото е било на воден режим.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания