Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Смяна на председателя на ОбС поискаха ГЕРБ и Атака

На 12 юни, в деловодството на Общински съвет бе внесено искане за свикване на извънредна сесия на местния парламент с една единствена точка – промяна в ръководството на Съвета. Вносители на предложението бяха съветниците от ГЕРБ и ПП "Атака" в местния парламент. В мотивите им за искане на смяна на настоящия председател на Общинския съвет в Свищов Милен Манолов се посочва, че той демонстрира "системно неизпълнение на задълженията си като председател, изразяващо се в груби нарушения на законови и подзаконови нормативни актове, включително и такива на Общински съвет – Свищов".
В отговор на депозираното искане, Милен Манолов свика извънредна сесия още на следващия ден. Заседанието обаче не се състоя заради липса на кворум. От 29-те съветници се бяха явили само 8 – освен председателя Милен Манолов за извънредната сесия бяха дошли още двама съветници от Коалиция "За Свищов" и петима от ГЕРБ. Нито един от съветниците от ПП "Атака", подписали искането за смяна на Манолов, не се яви на заседанието.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Дарителска Кампания