Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Над 5 млн. лв. инвестиции за Пристанище Свищов

От началото на тази седмица Международно пристанище Свищов пусна в експлоатация новоизградени съоръжения и складове за съхранение на контейнери и обработка на насипни товари, информираха от Пристанището.
На територията на Порта е изградено ново депо за складиране на контейнери и насипни товари, строи се и нов железопътен коловоз, който ще обслужва източната зона на пристанищния комплекс.
Въпреки кризата, която в голяма степен се отразява на всички фирми за транспорт и логистика, Пристанище Свищов ще изпълни заплануваните за тази година инвестиции за развитие и модернизация, уверяват от фирмата. Планираните мощности за обработка на контейнери са за около 35 000 ТЕU годишно.
Контейнерният терминал в Свищов е най-близкия до София, Пловдив, Стара Загора и областите в Централна Северна България, което прави контейнерния сервиз през порта най-евтин до по-голямата част от територията на България.
Интерес за транзитно обработване на контейнери през Пристанище Свищов са заявени също от Македония и Косово, които традиционно изпитват затруднения в регулярните доставки през гръцкото пристанище Солун.
Общата сума на вложените до момента средства за реализация на инвестиционните планове е над 5 млн.лв.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания