Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Абитуриентски вълнения по свищовски

Свищов се превърна в арена на красотата в продължение на три поредни дни, в които училищата от града изпращаха своите абитуриенти.
Първи своя бал на 22 май отпразнуваха зрелостниците от СОУ "Николай Катранов", СОУ "Цветан Радославов" и СОУ "Алеко Константинов", на 23 май бе балът на училищата СОУ "Димитър Благоев", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" и ПГ по лека промишленост и строителство, а на 24 май бе празникът на абитуриентите от ДТГ "Димитър Хадживасилев".
Традиционно всички балове и тази година бяха в ресторанта на хотелския комплекс "Корпус Юг" на Академията. Единствено зрелостниците от ПГ по лека промишленост и строителство празнуваха в ресторант "Калето".
Абитуриентските суетни и вълнения завладяха не само завършващите училище младежи и техните семейства, но и целия град. Много хора се събираха всяка вечер пред ресторанта, за да се порадват на красотата и щастието на свищовските абитуриенти.
Що се отнася до тазгодишната мода на баловете, както винаги имаше и класически вкусове, и по-екстравагантни изпълнения – като се тръгне от избора на превозно средство, с което абитуриентите пристигаха пред ресторанта, премине се през облеклото, та се стигне до гримовете, прическите и аксесоарите.
Но какъвто и да бе изборът, резултатът бе все положителен, защото в крайна сметка това бяха нашите най-добри и красиви абутуриенти!
Христина БОРИСОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания