Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Станислав Благов изнесе лекция в Академията

Кметът на Общината Станислав Благов изнесе лекция пред свищовски студенти на 13 май. Поканата към градоначалника бе отправена от Академичното ръководство по инициатива на доц. д-р Маргарита Богданова.
Лекцията бе на тема "Ролята на Комитета на регионите за териториалното развитие на България", а свищовският кмет бе поканен като лектор в качеството си на втори мандат член на българската делегация в Комитета на регионите.
Кметът Станислав Благов говори пред студенти от специалностите "Публична администрация", "Стопанско управление" и "Икономика на търговията" в рамките на редовния им учебен час по дисциплината "Регионална политика и регионално развитие".
В началото Благов бе представен от заместник-ректора
доц. д-р Андрей Захариев и преподавателката доц. д-р Маргарита Богданова като изключително успешен политик и представител на местната власт, намерил достойна реализация на местно, регионално, национално и международно ниво.
"Това е кмет, който изпълнява своя 3-ти управленски мандат, с изключително голям опит и признат професионализъм, и като човек от практиката може да ви бъде много полезен със своя опит.", заяви доц. Захариев, който с усмивка припомни, че свищовският кмет е възпитаник на Стопанската академия.
Пред аудиторията Станислав Благов говори за ролята на Комитета на регионите, като представителство на местните и регионални власти, за отстояване на интересите на гражданите в Европейския съюз. Той акцентира и върху важната роля на българското представителство в този орган, което има задачата да отстоява интересите на българските граждани. "Всички делегати и заместник-делегати в представителството на България са много добри професионалисти в местното самоуправление, работим като екип, без оглед на партийна принадлежност, защото мнението на всеки е ценно при гласуването на решенията.", посочи Станислав Благов.
На финала на своето изложение той пожела на свищовските студенти да са дръзки и смели в мечтите си, критични и взискателни към себе си и своите преподаватели, и да се възползват максимално от неограничените възможности за реализация, които днес имат младите хора.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания