Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Конкурс за есе "Светът през детските очи" 2009

За пета поредна година Фондация "Ангели от Лим" организира литературен конкурс "Светът през детските очи" в памет на Александра Гергова и останалите трагично загинали деца във водите на река Лим. За участие в конкурса бяха поканени ученици от 5 до 12 клас и студенти, които имаха възможност да напишат есе по избор върху 34 примерни теми.
Есетата бяха оценявани от петчленно жури – преподаватели по български език и литература, като участниците бяха разделени в няколко възрастови групи.
Церемонията по награждаването на авторите на най-добрите творби се състоя миналия петък в Зала 1 на Общината. Специални нейни гости бяха ученици от Враца и Раднево, които също бяха участвали със свои есета в конкурса. Наградите – ценни книги и енциклопедии, бяха връчвани на победителите в конкурса от майката на Александра Нина Гергова.
По време на церемонията Радка Тошева, преподавател по български език и литература и ръководител на групата ученици от СОУ "Никола Войводов"-град Враца, подари на председателя на фондация "Ангели от Лим" Георги Манзаров "Алманах – ученическо творчество" с творби на децата от училището и направи лично дарение за сметката на фондацията от 50 лева – в подкрепа на дейността й за развитието на младите таланти.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания