Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Седми фестивал на любителските театри

Осем театрални представления и един моноспектакъл извън конкурсната програма могат да видят свищовлии в рамките на Седмия национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри, които се провежда на 27 и 28 март.
За поредна година Община Свищов и ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" домакинстват това събитие, което събира любителски театри от цялата страна.
По традиция Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Свищов Станислав Благов и е посветен на Международния ден на театъра – 27 март.
Тази година своеобразният театрален празник ще премине под знака на 140-годишнината от отпечатването на "Устав на Българското читалище в Свищов" и 105-годишнината от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов.
Според статута на Фестивала с право на участие в него са всички любителските камерни и кафе – театри без жанрово ограничение.
В конкурсната програма тази година участват две театрални формации от Костинброд, театри от Пловдив, Бургас, Трявна и великотърновското село Раданово, както и двама представители на града домакин - Студентско театрално студио при СА "Д. А. Ценов" и Драматичен театър при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови".
Фестивалът на любителските кафе-театри ще бъде официално открит в петък, на 27 март, от 13:00 часа в салона на Читалището, след което три от формациите ще представят своите постановки.
Конкурсната програма продължава и в съботния ден, 28 март, от 11:00 часа с представянето на останалите пет любителски театри, а от 19:00 часа ще бъдат обявени наградените. Ще бъдат връчени специална награда на кмета на Община Свищов, три награди за спектакъл и по три награди за мъжка и за женска роля.
Председател на журито, което ще оценява театралите тази година е популярният актьор Николай Урумов. Извън конкурсната програма, на 27 март от 19 часа в салона на читалището, свищовлии ще могат да се насладят и на актьорското му майсторство – в моноспектакъла "Живот в кашони" от Иван Кулеков, с режисьор Невена Митева.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания