Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Премиера на Драматичния театър по повод 105-годишн

Премиера на Драматичния театър по повод 105-годишнината от
Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за
читалище и театър
ценния документ
Документална изложба в Читалището показва за първи път копие на
Драматичният театър при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" представи новата си премиера в сряда вечерта в салона на читалището – комедията "Анна Бижуто" (Луда нощ по френски) по Марк Камолети.
Режисьор на спектакъла е Марин Маринов, сценографията е дело на Камен Крумов, а като тоноператор и осветител участва Цветан Григоров.
В ролите видяхме добре познатите ни артистите Альоша Кушлов, Любомир Живков, Маргарита Коева, Пенка Димчева и Веселина Спасова.
Това е първата комедия, написана от Марк Камолети, който е едни от изтъкнатите френски комедиографи. Поставена е за първи път в парижкия театър "Comedie Wagram" и има над 1 300 представления.
"Макар да е писана преди половин век, тази пиеса и до днес е актуална – с темите за щастието, любовта, семейството, изневерите. Целта ми е да накарам публиката да се посмее на героите, виждайки себе си в подобни ситуации.", коментира за новата премиера пред журналисти режисьорът Марин Маринов.
Спектакълът на Драматичния театър бе посветен на 105-годишнината от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сградата на свищовското читалище, която културната институция чества на 22 март.
По повод годишнината в кафе-галерия "Антиквариат" при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" е подредена документална изложба, подготвена съвместно с Териториален държавен архив – В. Търново. В експозицията за първи път се показва ксерокопие от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов.
В рамките на програмата е и организираното днес от 11 часа поклонение на гроба на дарителите Еленка и Кирил Д. Аврамови в двора на манастира "Св. Св. Петър и Павел в Свищов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания