Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

М-Тел дари 3 500 лева за ремонта на църквата в Дел

М-Тел дари 3 500 лева за ремонта на църквата в Деляновци
М-Тел дари 3 500 лева за довършване на ремонта на покрива на църквата в село Деляновци, информира заместник-кметът на Общината Емил Димитров.
Ремонтът на православния храм "Света Параскева" в село Деляновци бе един от реализираните проекти по Програмата за местни инициативи през изминалата година, припомни Емил Димитров, който е и председател на Ръководния комитет на Програмата.
По предложение на Ръководния комитет, Общинският съвет гласува за ремонта на покрива на църквата да бъдат отпуснати 9 260 лева, като така бе направено изключение от условията на Програмата, която през 2008 година предоставяше до 2 000 лева за изпълнение на граждански проект.
"Ако не бяхме ремонтирали покрива на църквата в Деляновци, тази зима той щеше напълно да се срути. Това е единственото село, в което няма функциониращ православен храм и в това отношение сме длъжници на хората там.", коментира заместник-кметът Димитров.
Той благодари на фирма М-Тел за предоставеното дарение и заяви, че Община Свищов и Кметството в Деляновци ще продължат да търсят още средства, за да бъде довършен цялостния ремонт на църквата и тя отново да отвори врати за хората в селото.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания