Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общинският съвет отмени свое решение, обявено от о

Общинският съвет отмени свое решение, обявено от областния управител за незаконосъобразно
На извънредно заседание миналия четвъртък Общинският съвет отмени свое решение, обявено от областния управител за незаконосъобразно.
Въпросното решение касае замяната на 50 дка общински терен, върху който фирма немска фирма възнамеряваше да строи завод за преработка на отпадъци, съдържащи хром и алуминий. Мотивът на областния управител за издаване на заповедта за връщане на решението за прегласуване бе, че то е прието само с 16 гласа, а не със законовото мнозинство от 2/3, което се изисква за подобни решения.
Против това решение първоначално се бяха обявили съветниците от ГЕРБ и АТАКА. Заповедта на областния управител бе конкретния повод те да поискат свикването на извънредната сесия. Съветниците от двете политически партии внесоха в Общинския съвет и предложение за свикване на референдум по въпроса за изграждането на инсталацията за преработка на отпадъци. Предложението им за общоградско допитване обаче беше отхвърлено с гласовете на съветниците от БСП и Коалиция "За Свищов". Мотивите на гласувалите "против" бяха, че с отмяната на решението за замяна на общинския терен, отпада необходимостта от референдум, а и освен това провеждането на такъв би струвало много средства за Община Свищов, което налага много прецизно да се преценява необходимостта от подобно допитване.
Дълги дебати на извънредното заседание на местния парламент предизвика и точката, свързана с резултатите от конкурсите за управители на три общински дружества. Общинските съветници решиха настоящият управител на "Обреди- Свищов" Стефан Андреев да остане на поста си, Емилия Йорданова да остане временно изпълняващ длъжността управител на "Общински пазари", а за управител на "ВиК", местният парламент ще вземе решение на следващото си заседание.
Продължително бе и обсъждането на одитен доклад на Държавен финансов контрол за "ВиК" - Свищов от 2005 г. Съветниците от ГЕРБ и Атака имаха предложение да се търси финансова отговорност от членовете на Съвета на директорите на "ВиК", но това не бе прието.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Дарителска Кампания